יום ראשון, 28 בפברואר 2010

הקמת בריכות נוי

כיום, בריכות הנוי נפוצות בשלל מקומות ,החל בבתים פרטיים וכלה במוסדות ציבור. בריכת הנוי הינה מערכת אקולוגית מורכבת אשר מכילה יחסי גומלין בין צמחי הבריכה לבין בעלי החיים בתוכה. בעת הקמת בריכת הנוי יש לשמור על מספר כללים אשר ישמרו על בריכה יפה ורעננה במשך כל ימות השנה.

בחירת מיקום הבריכה
על מנת להפיק את מירב ההנאה מהבריכה מומלץ למקם אותה בקרבת מקום ישיבה , או המקום בו אתם נוהגים לבלות את רוב זמנכם בעת השהיה בגינה.

בעת ההחלטה על מיקום הבריכה, יש לקחת בחשבון 2 גורמים עיקריים:

  • מרחק מעצים נשירים- רצוי שהמרחק בין בריכת הנוי לבין העץ הנשיר יהיה גדול ככל שניתן. השפעתם השלילית של עצים אלה באה לידי ביטוי בשני מובנים:
    1. מבחינה אסתטית- מראה לא נעים לעין. העלים שנפלו לבריכה, נרקבים.
    2. מבחינה כימית- כפועל יוצא של ריקבון העלים, נפלט למים חומר הנקרא "אמוניה". אמוניה הינו חומר רעיל לדגים. במינונים גבוהים, עלול לגרום למות הדגים. בבריכה לא מאוזנת מבחינה ביולוגית, קיימת סכנה גבוהה להתפתחות אצות בקצב מואץ.
  • רצוי שהבריכה תהייה במקום עם 4 שעות שמש ישירה במהלך היום. עם יותר שעות שמש נאלץ להתמודד עם גידול אצות בקצב מואץ וחום גבוה. לעומת זאת, במיקום מוצל מדי נתקשה לגדל צמחי בריכה וגדה, כיוון שהשמש הינה מרכיב חיוני במחזור חייו של הצמח.

גודל בריכת הנוי
ככלל, ככל ש בריכת נוי תהיה גדולה יותר, כך יהיה קל יותר לשמור עליה מאוזנת. מומלץ שגודל הבריכה יהיה לפחות 3X3 (שטח של 9 מטר-רבוע). כמובן שגם בריכות קטנות יותר אפשריות לביצוע. אך זכרו, בריכות קטנות יותר חשופות לשינויים בצורה קיצונית יותר.

גובה המדרגות בבריכה
בריכת הנוי מורכבת מ"מדרגות". ל"מדרגות" אלו שתי מטרות:

  1. עבור הצמחים- ישנם סוגים רבים ומגוונים של צמחים. כל סוג צמח מותאם לגדול במיקום אחר בבריכה. אם נשכיל לספק את דרישותיו של הצמח, צמיחתו תהיה אופטימאלית.
  2. עבור תחזוקת הבריכה- לעיתים רחוקות נרצה לרדת אל הבריכה לצורכי תחזוקה. מדרגות אלו יעזרו לנו להיכנס לעומק הבריכה.

בבריכה ממוצעת, ישנם מספר רב של מדרגות ובגבהים שונים. לפני שנגדיר את גובה המדרגה הרצוי, יש להגדיר את ה"צרכנים" של מדרגות אלו- צמחי הבריכה ודגי הנוי. לכל אחד מהמרכיבים הביוטיים הללו (צמחים, ודגים) יש את הצרכים שלו. נפרק את התמונה הגדולה למרכיבים קטנים וכך נוכל להגדיר את הגובה הרצוי בכל אחד מהמקומות בבריכה:

  1. צמחי הבריכה- לשם התאמת הדרישות בין גובה המדרגה לבין סוג הצמח, נחלק את צמחי הבריכה לשלושה קטגוריות: צמחי גדה, צמחים מחמצנים, נימפאות.
    • צמחי הגדה מתחלקים לשתי קבוצות: נמוכים וגבוהים. צמחי הגדה מיועדים לגדול בצורה כזו שענפי הצמחים ניצבים מעל גובה המים. ישנו פער עצום מבחינת גובה בין צמחי הגדה הנמוכים לגבוהים. לכן, את צמחי הגדה הגבוהים נכניס עמוק יותר למים מאשר את צמחי הגדה הנמוכים.
    • צמחים מחמצנים נשתלים בקרקעית הבריכה. כחלק מתהליך הפוטוסינתזה, צמחים אלה פולטים חמצן למים.
    • הנימפיאה היא מלכת צמחי הבריכה. בשיא פריחתה של הנימפיאה, מופיע פרח מדהים ביופיו. הנימפיאה מיועדת להישתל בעומק של בין 50-60 ס"מ- בהתאם לסוגה.
    למידע נוסף בנושא צמחי מים לבריכת הנוי, גלשו לאתר הבית שלנו.
  2. דגי נוי- מומלץ שיהיה בבריכה מרחב אשר עומקו יהיה כ-80 ס"מ. והסיבה לכך היא שכאשר יש ימים חמים או קרים, הדגים יורדים לעומק הבריכה ושם הם מוצאים טמפרטורות נוחות יותר מאשר בשכבות המים העליונות.

עונה מומלצת להקמת הבריכה
העונה המומלצת להקמת הבריכה היא האביב. באביב, המים עדיין קרים, אך עם זאת, מספיק חמים לצורך התאקלמותו של הצמח. התאקלמותו של הצמח באה לידי ביטוי בשליחת שורשים והכנה לקיץ. מטרתנו, בשתילת הצמח באביב, היא מתן זמן התאקלמות נוח בין הצמח לסביבה ,כך שלקראת הקיץ, שיא ההתפתחות של הצמח, יקלט הצמח מוקדם יותר במצע השתילה.

בכל אופן, ניתן לבנות את בריכת הנוי עד אמצע הסתיו. מומלץ שלא לבנות את הבריכה בחורף כיוון שבחורף הטמפרטורות צונחות (בהתאם לאזור בו אתם גרים). כאשר הטמפרטורות נמוכות, הצמח מקטין (עד עוצר) את קצב ההתפתחות על מנת לשרוד את החורף. לכן, נבחין בוודאי בתופעות נפוצות של הנשרת עלים וכדומה.

מומלץ להתחיל את תהליך הבנייה כאשר טמפרטורת המים עומדת על 15 מעלות ויותר.

טמפרטורת המים מושפעת מהקירבה אל האוויר איתו היא באה במגע. בעת תכנון הבריכה (בין אם באביב ובין אם בסתיו) יש לקחת בחשבון את מיקום שתילת הצמחים. ככל נתקרב יותר אל האוויר, כך הטמפרטורה תהיה נמוכה יותר. לכן, בהתאם לאזור בו אתם גרים, יש להתחשב בסוג הצמחים אותו שותלים ועמידותם לטמפרטורת שיא הקור בחורף.

סוגי בריכות
ישנם שני סוגי בריכות נפוצות:

  1. בריכות פלסטיק מוכנות- בריכות אלו מגיעות במגוון גדלים וצורות.
    יתרונות:
    • קלות להתקנה.
    • נחשבות כפיתרון עמיד לאורך זמן.
    חסרונות:
    • עלות יחסית גבוהה.
    • לעיתים מחפשים בריכות גדולות יותר ובצורות אחרות.
  2. בריכה הבנויה מיריעות PVC. זו הדרך הנפוצה להקמת בריכות נוי.
    יתרונות:
    • צורה גמישה וניתנת לעיצוב עפ"י טעם אישי.
    • גודל הבריכה נקבע עפ"י השטח .
    • עמידות לשנים.
    חסרון:
    • בשימוש לא זהיר, ניתן לגרום לחור ביריעה וע"י כך לנזילת מים.

בנית מערכת הפילטרציה לבריכה
למערכת הפילטרציה של בריכת נוי חשיבות עליונה בשמירה על איזון בריכת הנוי. את תפקידה של מערכת הפילטרציה ניתן לתחום לשני חלקים:

  1. בתחום הנראה לעין- מערכת ניקיון איכותית תשמור על מים נקיים וצלולים.
  2. בתחום הבלתי נראה לעין- שמירה על מים נקיים מבחינה כימית. עם הזמן, נוצרת בבריכת הנוי כמות עצומה של פסולת אורגנית אשר נרקבת לאיטה במים. תהליך זה מתרחש בעקבות התערבותם של חיידקים "טובים" ממשפחת ה"מפרקים". כתוצר של תהליך ריקבון זה נפלטים למים חומרים רעילים לבריכת הנוי (כדוגמת "אמוניה"). כאשר ויסות כמויות חומרים רעילים אלה יוצא מכלל שליטה, קיים סיכון שבריכת הנוי תצא מאיזון ביולוגי. בעת שבירת האיזון הביולוגי, קיימים שני סיכונים: סכנה לדגי הנוי, התפתחות אצות בקצב מואץ (ולכן סכנה לצמחי הבריכה). תפקידו של הפילטר הוא לפרק את החומרים הכימיים הללו וכך להבטיח יציבות בריכת הנוי לאורך זמן. בנוסף, כתוצאה מכך שיש יצורים חיים בבריכה (לדוגמא -דגים וצמחים), הבריכה הופכת להיות מצע נוח לגדילת חיידקים אשר מוצאים בבריכה את מזונם. לפילטר תפקיד בהורדת רמת החיידקים לרמות נמוכות, כך שלא יסכנו את דיירי הבריכה הרצויים.

מערכת הפילטרציה מורכבת לרוב מ-3 חלקים עיקריים: משאבה, סנן UV ופילטר.

נפרט מעט על כל אחד מהמרכיבים שמנינו להלן:

  1. משאבה- תפקידה של המשאבה הוא לדחוף מים מנקודת האיסוף של המים אל הפילטר.
  2. פילטר- תפקידיו של הפילטר הם: ניקוי פיזי, וניקוי ביולוגי. הניקוי הפיזי כולל שימוש בסנן ספוגי לניקוי חלקים מוצקים מהמים. הניקוי הביולוגי מתבצע באמצעות מדיות אשר עליהן גדלות מושבות חיידקים "טובים" המשפרים את איכות המים.
  3. UV- אור אולטרה סגול("אולטרה" בלטינית= "מעבר") . אור זה אינו נראה לעין האנושית. אורך הגל של אור זה הוא של 380 עד 200 נאנומטר. אור זה אחראי על חיסול מיקרואורגניזמים (לדוגמא, חיידקים ואצות) החיים במים וכך להקטין את רמתם. אמצעי זה היינו אמצעי קל, נוח וזמין לחיסול של אצות ממגוון סוגים. בעת העבודה עם נורת UV, חל איסור חמור להביט במנורה בשעה שהיא עובדת. אור זה מסוגל לגרום לנזק בלתי-הפיך לעיני האדם. למידע נוסף- מנורת UV לבריכות נוי.

למידע נוסף אודות מרכיבי מערכת הפילטרציה בבריכת נוי, גלשו אל אתר הבית שלנו.

תכנון המפל בבריכה
מפל המים בבריכת נוי נותן נפח מיוחד לבריכה. קול נפילת המים גורם להנאה מרובה לסובבים. עם זאת, יש לתכנן היטב את המפל בבריכת הנוי בכדי להפיק מהמפל את התוצאה הרצוייה.
טיפים וכללים בעת תכנון המפל:

  1. מומלץ למקם את המפל במקום אשר החשיפה בו לשמש ישירה היא הנמוכה ביותר בבריכה.
  2. יש לוודא שאין שכניםחדרי שינה קרובים למפל. רעש מים קבוע יכול להציק לעיתים.
  3. מומלץ לתכנן את המפל כך שמים יעברו מספר נפילות עד הגעתם לבריכה.
  4. יש להעריך מראש על עוצמת המים הרצויה במפל. שימו לב שעוצמת המים שהמשאבה תצליח לספק מושפעת באופן ישיר מגובה המפל המתוכנן. ולכן, ככל שתרצו מפל גבוה יותר, כך תדרשו למשאבה חזקה יותר.

מזרקות לבריכת הנוי
ניתן ואף מומלץ לשלב מזרקה בבריכת הנוי. המזרקה הופכת את בריכת הנוי לאטרקציה של ממש. את המזרקה יש למקם במקום אשר חשוף לכמות המינימאלית של רוח. הרוח תטשטש את הקווים שהמזרקה תנסה להבליט. בנוסף, לאור העובדה שבכל מקום תיתכן רוח, יש למקם את המזרקה באמצע הבריכה כך שרוח לא תעיף את המים מחוץ לתחומי הבריכה וכך יחסך איבוד מים.



נשארו לכם עדיין שאלות שנשארו לא פתורות? מחפשים עזרה מקצועית נוספת?
צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם.

יום חמישי, 25 בפברואר 2010

צמחי מים לבריכות נוי

שילוב של מים וצמחייה מרגש כל פעם מחדש. הצמחייה מהווה מרכיב חשוב בחזות בריכות נוי. הצמחייה מעניקה למתבונן תחושה שהוא צופה בדבר האמיתי.


השפעות הצמחים על בריכת הנוי
צמחי מים תורמים רבות לבריכה גם מעבר לפן הוויזואלי. תרומתם של צמחי הבריכה באה לידי ביטוי בהשפעות הבאות:



  • תהליך הפוטוסינתזה (בעברית "הטמעה")- תהליך זה מתבצע ע"י כל צמחי הבריכה. בתהליך זה מיצר הצמח אנרגיה. תוך כדי התהליך, קולט הצמח פחמן דו-חמצני ופולט חמצן. חמצן זה הוא אבן בניין חיונית במחזור החיים בבריכת הנוי ומשמש את דגי-הנוי לצורכי נשימה. בתום תהליך נשימה זה, פולטים הדגים חזרה למים פחמן דו חמצני המהווה כאמור מצרך רב-ערך בתהליך הפוטוסינתזה- גלגל החיים.

  • הסרת מתכות ורעלים מהמים- לצמחי הבריכה בכלל ולצמחי הגדה בפרט יש סגולות טיהור מיוחדות. הצמחים סופגים את הרעלים מהמים ומשתמשים בהם כחומרי הזנה. כך, מנצלים הצמחים את הסביבה לצורכי הגדילה והתפתחות, ובו-בזמן תורמים לניקיון הבריכה.
    מידע נוסף אודות השתתפות הצמחים בטהור המים- מחזור החנקן בטבע.

  • הקטנת החשיפה לשמש ישירה על הבריכה- לעיתים קרובות, תזהו אזורים בבריכה אשר יהיו חשופים ליותר מדי שעות שמש ישירה. ניתן לווסת את כמות האור הישיר על הבריכה ע"י שתילת הצמחים הנכונים באזורים הרצויים. ישנם מגוון צמחים מתאימים למשימות אילו. רובם שייכים לקטגוריית הצמחים הצפים וצמחי הגדה.

  • השפעה שלילית על התפתחות האצות- בין הצמחים לאצות מתרחשת תמיד מלחמת קיום. כשהאחד יתפתח, השני ידעך. ולהיפך. הסיבה לכך היא שהאצה היא גם סוג של צמח. צמח לא מפותח במיוחד, צמח קדמון. ולכן, האצה והצמחים ששתלנו "נלחמים" על אותם מקורות הזנה (לדוגמא, אור השמש). כך, ברגע שהאחד ישתלט על חמרי הזנה, לשני יחסרו חמרי הזנה החיוניים לקיומו.


ישנם מגוון צמחים המתאימים לבריכת הנוי. בעת בחירת צמחי הבריכה המועדפים עלינו, נצטרך להתחשב במעט יותר גורמים מלבד מראה הצמח. נפרט מספר פרמטרים חשבים שבהם יש להתחשב טרם קבלת החלטה אודות סוגי הצמחים:



  • מיקום השתילה- צמחים שונים, מעדיפים גבהים שונים. לצורך כך, בעת בניית הבריכה יש לבנות "מדרגות שתילה", אשר יספקו אזורים בעלי גובה מים שונה עבור צמחים שונים.

  • שעות השמש הישירה על הבריכה- ישנם צמחים שאוהבים יותר שמש, ויש כאלה שפחות. יש להתאים את המיקום של הצמח לכמות האור האופטימאלית עבורו.

  • עוצמת זרימת המים- לעיתים, נוצרים אזורים בבריכה, אשר בהם יש זרימת מים חזקה (לדוגמא, על-יד מפל המים). ישנם סוגי צמחים אשר יעדיפו אזורים עם זרימה חלשה או בלי זרימה בכלל.


את צמחיית הבריכה נוכל למיין לחמישה סוגים שונים. כעת, נמנה את קטגוריות הצמחים הנפוצים:


צמחי גדה נמוכים- ניתן לשתול את צמחי הגדה הנמוכים בהיקף הבריכה ובאיים קטנים ייעודיים באמצע הבריכה. כאשר שותלים צמחים אלה בהיקף הבריכה, בעת התפתחותם של הצמחים לצדדים הגבול בין הבריכה לגינה מטשטש- דבר המעניק לגינה מראה טבעי וחלק. כדאי לשתול צמחים אלה בין אבנים גדולות על מנת ליצור תחושה אותנטית טבעית.


צמחי גדה גבוהים- צמחי הגדה הגבוהים שנוכחותם המרשימה נצפית למרחקים הם החלק היפה ביותר בבריכה. מפאת גובהם של צמחים אלה, נהוג לשתול אותם בחלקה ה?%

דגי נוי לבריכה

דגי הנוי מעניקים את החיים לבריכה. ישנו מגוון רחב של דגי נוי בצבעים ובצורות מיוחדים. על מנת לגרום לדגי הנוי להראות כ"אטרקציה" בבריכה, יש לבחור דגי נוי אשר יראו יפים בעינינו, אך עם זאת יתאימו באופיים לבריכת הנוי שלנו.


בחירת סוגי הדגים הרצויים בהשפעת תנאי הסביבה
בטרם קבלת החלטה לגבי סוגי דגי נוי המועדפים עליכם, יש לזכור ולהכיר במספר גורמים אשר קרוב לוודאי ישפיעו על התנהגות דגי-הנוי בבריכה:



  • טמפרטורה- לא כל דגי הנוי מתאימים לבריכת הדגים. לרוב, נמצא את מרכיב טמפרטורת המים כגורם הבולט אשר מונע מסוגים רבים ומגוונים של דגי נוי להתאים לבריכה. ישנם סוגי דגים אשר רגישים מאוד לשינויים בטמפרטורה. יש שני סוגי השפעה אשר מהם יכולים להיפגע דגי הנוי- האחד טמפרטורה גבוהה או נמוכה מזו המתאימה לדג והשני שינויי טמפרטורה קיצוניים.

  • התחשבות בצמחי המים- הדג, כיצור חי , משפיע על סביבתו במגוון דרכים. אחת ההשפעות החשובות לנו ביותר היא יחסי הגומלין בין דגי-הנוי לצמחייה. שילוב של משפחות דגים מסוימות יכול להוביל לכך שהצמחייה תאכל. לדוגמא, ישנם סוגים של דגי-נוי ממשפחת הקרפיונים (לדוגמא, קוי) הידועים ביכולות אכילת צמחי המים. דגים אלה "מנשנשים" את הצמחייה אשר עמלתם רבות בשתילתה. יש הטוענים ששילוב דגים בגיל צעיר בבריכה עם צמחיה מקטין את אכילתה של הצמחייה כאשר הדגים הופכים לבוגרים.

  • גודל הבריכה- כאשר אנו קונים דגי נוי לבריכה, איננו מיחסים חשיבות רבה לכך שיום יבוא, ודגים אלה יהיו בוגרים ובשיא גודלם. יש לזכור שלבריכה יש מכסה של דגים אותה היא יכולה לקלוט. במידה ויהיו יותר מדי דגים בבריכה, יווצרו בעיות רבות (מחלות, אצות, ומוות דגים). ובניגוד לכך, במידה ומספרם יהיה דל, הדגים לא יהיו מודגשים דייים ולכן לא יספקו את האפקט הרצוי. תוכלו להחליט לגבי מספר דגי הנוי שברצונכם לראות בבריכה ע"י הבחנה בשני פרמטרים חשובים:

    1. גודל הדג המקסימאלי- ככל שגודל הדג כבוגר גדול יותר, כך תוכלו להכניס פחות פריטים לבריכה מסוג זה של הדגים.

    2. קצב הריבוי שלו (אם בכלל)- ישנם סוגים של דגים אשר מתרבים בבריכה כדרך הטבע ללא התערבות האדם. דגים אלה יכולים להתרבות בקצב גבוה מאוד. לכן, אין צורך להתחיל עם קבוצה גדולה מסוג זה של דגים.


  • מערכת הפילטרציה בבריכה- דגים שונים דורשים תנאי מים שונים. לדוגמא, דגי קוי דורשים מים נקיים מאוד (הן בפן הוויזואלי והן בפן הכימי). לכן, נאכלס את הבריכה במעט דגים וכך לכל דג יהיה יותר שטח מחייה ופחות זיהום במים. הכלל המנחה אותנו הוא שככל שיש יותר דגים בבריכה, כך המים יהיו נקיים פחות. לכן, עלינו להקטין את כמות הדגים על-מנת להגיע לרמת הניקיון הנדרשת עבור סוגי הדגים השונים. מידע נוסף אודות מערכת הפילטרציה בבריכת הנוי.


טיפ: לאחר קניית הדגים הרצויים, כאשר הם עדיין בשקית, יש לבצע השוואת טמפרטורות טרם שחרורם למי-הבריכה. השוואת הטמפרטורות תעשה על-ידי הכנסת השקית למים (כאשר היא סגורה) ל-15 דקות. לאחר זמן זה, יש להוסיף מים מהבריכה אל תוך השקית (יש להוסיף כ-30 אחוז מים לשקית).
את שיחרור הדגים יש לבצע על-ידי הוצאת הדגים בעזרת רשת מהשקית ושחרור הדגים בלי המים שבהם שהו בשקית.


שובנקין, קומט, והסארסה
דגים אילו הם ווריאציה של דג זהב (משפחת הקרפיון). שלושת הסוגים הללו, בדומה לדגי הזהב רגועים ושקטים למדי. כמו כן, אינם פוגעים בצמחיית הבריכה.


עמידות: דגים עמידים למדי. שורדים את החורף.
גודל מקסימאלי: הקומט והסארסה מגיעים לגודל של 30 ס"מ. לעומתם, השובנקין מגיע לגודל של 20 ס"מ.
התרבות: תהליך הריבוי של זן גזעים אלה אינו פשוט כלל ואינו מתבצע בבריכת נוי.


קומט סארסה שובנקין


שליירים
"שליירים" היא הגדרה לקבוצה של דגים, הדומים מבחינה גנטית, ממשפחת הקרפיונים. דגים אילו בעלי מזג רגוע ואף לעיתים פגיעים. בקבוצה זו ישנם דגים במגוון צבעים וצורות. אינם פוגעים בצמחייה.
עמידות: דגים אילו עמידים יחסית לטמפרטורות נמוכות וגבוהות. ישרדו בבריכת הנוי את החורף בישראלי. חשוב לשלב אותם עם דגים עדינים יחסית, אחרת עלולים להיפגע.
גודל מקסימאלי: משתנה בין גזע לגזע. לרוב לא יעברו את ה-30 ס"מ.
התרבות: מטילי ביצים. לעיתים מצליחים להתרבות ללא התערבות בבריכת הנוי.


דגי קוי
הקוי הוא זן מבוית של המין -קרפיון מצוי ממשפחת הקרפיונים. יש הטוענים שדג זה הוא הדג היפה ביותר לבריכת הנוי. הקוי פותח בסין. לקוי מגוון צבעים. אורך חייו של הקוי הוא כ-60 שנה. דג זה נחשב ליחסית תובעני מבחינת דרישות ותנאים: דורש מערכת פילטרציה טובה ורמות חמצון גבוהות של המים.
עמידות: דג נחשב לדג עמיד מאוד, הן מבחינה חיסונית והן מבחינת טמפרטורת הסביבה.
גודל מקסימאלי: ישנם דיווחים על דגי קוי בגודל מטר וחצי. בבריכה ממוצעת אורכו יהיה כ-60 ס"מ בגיל בוגר.
התרבות: מטיל ביצים. הרביה בבריכת-הנוי אפשרית.



מלבד הסיבה הוויזואלית, בגללה אנו בוחרים את דגי הנוי שלנו. ישנם סיבות נוספות בגללם נצרף לבריכה שלנו משפחות נוספות של דגים. נוכל ל"השתמש" בדגים כ-"טיפול ביולוגי" כנגד בעיה של התרבות זחלי יתושים במי-הבריכה.ישנם סוגי דגים, אשר רואים בזחלי היתושים מזון. כך נוכל לנצל את הדגים ,בנוסף ליופיים ,לשימושנו. הדגים המתאימים למשימה זו הם: הגמבוזיה והרוזי-ברב.


גמבוזיה
שמו הלועזי של הגמבוזיה הוא Western mosquitofish. זהו הדג המוכר בעולם לטיפול בבעיה של זחלי יתושים במאגרי מים עומדים. דג זה יובא לארץ ישראל ע"י הבריטים כחלק מהמאמץ לחסל את בעיית המלריה אשר שררה בארץ.
עמידות: דג עמיד וחזק. שורד גם בחורפים קשים.
גודל מקסימאלי: 7 ס"מ.
התרבות: משריץ דגיגים חיים. מתרבה בקצב מהיר.


רוזי ברב
שמו הלועזי של הרוזי ברב הוא Rosy Barb והוא ממשפחת הקרפיונים. דג זה ניזון מזחלי יתושים, ומשאריות מזון בשרי וצמחי. לדג זה מספר רב של צבעים וצורות.
עמידות: דג עמיד וחזק. הטמפרטורה של החורף הארץ-ישראלי לא משפיעה עליו.
גודל מקסימאלי: 14 ס"מ.
התרבות: מטיל ביצים. דג זה יצליח להתרבות בבריכה ללא התערבות האדם.


המאמר המלא מוצג באתרנו (קישור נמצא בחתימה) בצירוף תמונות ועותק להורדה.

יש לכם עדיין שאלות שנשארו לא פתורות? מחפשים עזרה מקצועית נוספת?
צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל נושא.