גודל המיכל
גודל אקווריום יקבע בהתחשב בתקציב ובהתאם למקום בו עתידים להציבו. כיום, ניתן להתאים אקווריום כמעט לכל מקום. האקווריומים הינם במגוון צורות וגדלים.
טעות נפוצה בקרב מגדלי דגי נוי מתחילים היא להתחיל עם אקווריום קטן על-מנת להקטין את הסיכוי לטעויות. ההיפך הוא הנכון. ככל שהאקווריום יהיה גדול יותר, כך הוא יהיה יותר "סלחן" כלפי טעויות.
לרוב, אקווריומים סטנדרטיים המיוצרים בפסי-יצור תעשייתיים יהיו זולים יותר מאשר אקווריומים הנבנים בהתאמה אישית בהתאם למידות ספציפיות.
כמו כן, עלינו להתאים את צורת המיכל לפי ייעודו של האקווריום. לדוגמא, אקווריום צמחיה יעדיף גובה מיכל יחסית נמוך (50 ס"מ גובה). הסיבה לכך היא שככל שהמיכל יהיה גבוה יותר, כך התאורה תתקשה להגיע לחלקיו הנמוכים של האקווריום. מומלץ להתייעץ עימנו בנושא התאמת סוג המיכל לייעודו.
מיקום האקווריום
בטרם נבחר את האקווריום שברצוננו לקנות, נבחר את המיקום בו נרצה למקם אותו. זכרו ,כאשר האקווריום מלא בלתי אפשרי ולא בטיחותי להזיז אותו אפילו סנטימטרים בודדים. את מיקומו של האקווריום יש לבחור בקפדנות. הכלל החשוב ביותר הוא למנוע קרינה ישירה של שמש על האקווריום, הגורמת להתפתחות אצות בקצב מואץ ולצביעת המים בירוק. רצוי להעמיד את האקווריום במקום אשר התאורה היחידה שתאיר אותו תהיה תאורה מלאכותית מתאימה הניתנת לוויסות.
כלל חשוב נוסף הוא להתרחק ממוקדים הפולטים כמויות גדולות של חום כגון -תנור. הסיבות אשר בגללן נרצה להרחיק את האקווריום ממוקד חום הן:
- חימום קיצוני של הזכוכית (ולעיתים קרובות קירורה לאחר מכן) עלול לגרום לסדיקת הזכוכית ופגיעה בסליקון המחבר את הזכוכיות יחד.
- שינויי טמפרטורה קיצונים באקווריום (כלפי מעלה או מטה) גורמים לבעה"ח להיכנס לעקה (Stress) דבר אשר עלול לסכן את חייהם.
עקב משקלו הרב של האקווריום יש להשקיע חשיבה בבחירת המעמד (Stand) עליו הוא ימוקם. את המעמד ניתן להשיג עשוי משני חומרים שונים: ברזל ועץ.
בטרם נניח את האקווריום על המעמד, נניח על המעמד קלקר בעובי של ס"מ אחד לפחות.
כיסוי האקווריום
מלבד האפקט הוויזואלי שיש למכסה על מראה האקווריום, למכסה יש עוד מספר יתרונות חשובים:
- מניעת כניסתם של אבק ולכלוך לאקווריום.
- מניעת התאיידות מהירה של המים, בעיקר בחורף כאשר המים מחוממים.
- לאפשר הצבת תאורה בצורה נוחה ומבלי לסנוור את הצופה באקווריום.
רוב סוגי המכסים הקיימים כיום הינם נוחים לשימוש ומקלים עלינו את החיים בשונה מבעבר. כיום, כל המכסים מגיעים עם פתחים מאחור המאפשרים העברת הצנרת וחוטי החשמל אל מחוץ לתחומי האקווריום. בנוסף, קיימים דגמים של מכסים (בעיקר אילו היעודיים לאקווריומים מעוגלי פינות) אשר מכילים פילטר מובנה בשטח במכסה ומספר שקעי חשמל המאפשרים לנו לצמצם את מספר החוטים היוצאים מהאקווריום.
באקווריומים בעלי תאורה חזקה, מומלץ לתכנן את המכסה כך שתהיה אפשרות להתקין מערכת אוורור אשר תוכל לקרר את האקווריום בתקופות בהם הטמפרטורה עולה מעבר לרצוי. אוורור מסוג זה יכול להתבצע ע"י התקנת מאווררים אשר יורידו את טמפרטורת האוויר במכסה. כך תרד גם טמפרטורת המים.
תם פרק א'. אתם מוזמנים להמשיך לקרוא את חלקיו הבאים.
למעבר למאמר המלא- הקמת אקווריום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה